Video: Nina 175! Mini-konsert fra villaen

Bli med på digital markering av Nina Griegs 175-årsjubileum: Vi strømmet en mini-konsert med Mari Eriksmoen og Signe Bakke direkte fra villaen, tirsdag 24. november. Se videoen her!

 

 

 

Den planlagte mini-festivalen som skulle markere Nina Griegs 175-års jubileum måtte utsettes til neste år grunnet korona. Vi ønsker likevel å hedre jubilanten på selve dagen, med å strømme en mini-konsert med sopran Mari Eriksmoen og pianist Signe Bakke, live fra villaen tirsdag 24. november kl. 13.

Nina Grieg var en selvstendig kunstner med karriere som sanger og pedagog. I tillegg var hun sin manns viktige mentor, spesielt i den store sangproduksjonen han etterlot seg.
Flere har skrevet og forsket omkring Nina Grieg, og mye verdifull kunnskap har kommet fram. I anledning Ninas fødselsdag mener vi det er på tide å løfte henne fram i lyset med et enda større nærblikk på henne som kunstner, på tiden hun levde i og mulighetene og begrensningene dette ga. Og ikke minst hvordan hun selv bidro til å bryte barrierer. 

Om artistene
Bergensbosatte Mari Eriksmoen har i dag en stor internasjonal karriere med betydelige roller på Europas viktigste operascener. Eriksmoen har hatt engasjementer ved en rekke fremtredende europeiske operainstitusjoner.

Pianist Signe Bakke har en omfattende konsertvirksomhet og har blant annet hatt flere engasjement for Festspillene i Bergen og medvirket ved festivaler i mange europeiske land. Hun har vært solist med flere norske orkestre, og har ved siden av solistisk virksomhet vært mye benyttet som akkompagnatør og kammermusiker.

De to skulle opptre sammen under den planlagte festivalen, og vil også komme tilbake neste år for å gjennomføre denne konserten.

Om mini-konserten
Nå får vi en smakebit, med et lite utvalg sanger framført direkte fra Nina og Edvards vakre villa.
Sett av tid etter lunsj tirsdag kl. 13 og bli med på en digital markering av Nina Griegs fødselsdag sammen med oss!

Strømmingen kan du se på Troldhaugens facebookside her

* Gratis for alle!