Lunsjkonserter: Joachim Carr

Tirsdag-søndag kl. 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med pianist Joachim Carr, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 11. aug – søndag 16. aug. 

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Den norske pianisten Joachim Carr har de siste årene etablert seg som en av de mest spennende nordiske musikerne. Etter sin offisielle klaverdebut i Universitets Aula i 2015 mottok han Robert Levin-prisen. Blandt høydepunkter senere år var hans fremføring av Griegs klaverkonsert med Bergen Filharmoniske Orkester ved avslutningskonserten på Festspillene i Bergen i 2017 og hans solokonsert i den prestisjetunge klaverserien til Den Norske Opera.

Carr har vunnet flere internasjonale priser, blant annet førsteprisen, publikumsprisen og Bergen Filharmoniske Orkesters pris for beste fremførelse den på Edvard Grieg International Piano Competition i 2014. Samme år vant han også førstepris på den internasjonale kammermusikk-konkurransen i Lyon med fiolinist Diana Tishchenko. Tidligere hadde han mottatt Coup de Coeur Prix Speciale for sin recital på Concours Clara Haskil i 2013, og Boris Pergamenschikow-prisen for moderne kammermusikk i Berlin med sin egen «Trio Korngold».

Carr turnerer nasjonalt og internasjonalt som solist og kammermusiker. Født 1988 i Bergen mottok han viktige musikalske impulser i sin ungdom fra pianistene Jan Henrik Kayser, Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes. Om hans debutalbum, utgitt i 2014 på Claves og med tidlige verk av Schumann, Brahms og Berg, skrev Diapason: “Disse fremføringene plasserer ham blant de mest lovende pianistene i sin generasjon.”

Program: 

Edvard Grieg (1843-1907)
Fra / From Holberg Suite, op. 40
Preludium

Fra Klaverstykker etter egne sanger / From Transcriptions of original Songs, op. 52
Det første møte / The First Meeting

Utvalgte Lyriske stykker / Selected Lyric Pieces

Ensom vandrer / Solitary Traveller, op. 43 nr. 2

Trolltog / March of the Trolls, op. 54 nr. 3

Fra Slåtter / From Norwegian Peasant Dances, op. 72 
Gibøens bruremarsj / Gibøen's Bridal March 
Bruremarsj etter Myllarguten / Myllarguten’s Wedding March

Fra / From Peer Gynt, op. 23
Morgenstemning / Morning Mood
Åses død / The Death of Aase 

Fra Lyriske stykker VII / From Lyric Pieces VII, op. 62
Drømmesyn / Phantom
Hjemad / Homeward

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Billetter:
Voksne: Kr. 180
Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn under 16: Kr 50

Varighet: 30 min.

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.