Lunsjkonserter: Pål Eide

Kl. 11.30 og 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Pål Eide, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 24. – søndag 29. aug.

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Albummet Grey Clouds, med musikk av Liszt, Ravel, Debussy og Stravinsky fikk toppanmeldelser i en rekke internasjonale musikkmagasiner og gav Pål Eide et gjennombrudd i en alder av 47. Siden har han vært en travel solist og kammermusiker ved festivaler, med opptredener i radio og tv, og han har vært en hyppig gjest på Troldhaugen. Rett før corona-nedlukningen var han solist i Griegs klaverkonsert i den første oppførelse i Sibir, Russland, med norsk solist og dirigent (Torodd Wigum). Pål Eides nye plate Pictures, med musikk av Grieg, Sæverud, Johansen, Koch og Mussorgskij er innspilt på Griegs klaver, og har fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier.

Pål Eide er født i Bergen i 1970 og har vært bosatt i Danmark etter debuten i København. Han er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Tjaikovskij-konservatoriet i Moskva, med videre studier hos Jiri Hlinka.

Program

Edvard Grieg (1843-1907):

Folkelivsbilder / Pictures from Folk Life, Op. 19
Fjellslått / In the Mountains
Brudefølget drar forbi / Bridal Procession
Fra karnevalet / From the Carnival

Utvalgte Lyriske stykker / Selected Lyric Pieces
Til Våren / To Spring, op 43 nr. 6
Klokkeklang / Bell Ringing, op. 54 nr. 6
Trolltog / March of the Trolls, op. 54 nr. 3

Billetter og booking

Voksne: Kr. 200
KODE medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn: kr 50

Varighet: 30 min.

VELG ANTALL, DATO OG KJØP BILLETTER HER

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.