Video: Wolfgang Plagge samtaler

Nå går startskuddet for det nye prosjektet ved KODEs komponisthjem: «Følg verket»! I denne digitale samtalen får dere bli bedre kjent med prosjektet og årets huskomponist Wolfgang Plagge!

Gjennom flere samtaler, foredrag, konserter og workshop vil du kunne følge verket gjennom 2021, både fra sal og digitalt. Se vår «Følg verket» spilleliste på Youtube her.

 

Første samtale:

Sett av en halvtime til en nær og morsom samtale fra Edvard Griegs villa, mellom den velkjente komponisten, utøveren og musikkformidleren Plagge og direktør for komponisthjemmene Christian Grøvlen. 

Hvilke noter skal verket bestå av? Hva er arbeidstittelen og hvordan har situasjonen i verden rundt oss preget verket?

Hva vet de to egentlig om hva resultatet skal bli, når verket senere urframføres av Grøvlen denne høsten?

Videoen er tekstet på norsk.

Første forsøk: Christian

For første gang får vi høre musikken som er komponert hittil, framført av Christian Grøvlen i en tom Troldsalen. Han framfører rundt tre minutter med musikk for oss, som er starten på verket «In Arduis». Hvilke tanker gjør du deg, som lytter?

Grøvlen forteller om sine egne tanker og følelser som har dukket opp hos ham i møte med verket, og hvordan han opplever å bli bedre kjent med mennesket Wolfgang gjennom musikken.

 

Andre samtale: Workshop

Hvordan låt det når direktør og pianist Christian Grøvlen spilte gjennom de første skissene til verket In Arduis av Wolfgang Plagge – foran komponisten selv? 

Tidligere denne måneden satte de to seg ned ved flygelet i Troldsalen, foran publikum, for å snakke om og spille verkets første sats.

Her får vi som lyttere et helt unikt innblikk i komponistens følelser og tanker. 

Videoen er tekstet på norsk.

* Gratis for alle