28/11: A Ceremony of Carols: Benjamin Britten

Velkommen til en storstilt konsertopplevelse når Edvard Grieg-korene for barn og unge synger Benjamin Brittens «A Ceremony of Carols» i Troldsalen, søndag 28. november kl 13.

Kjøp billetter her

KODE og Edvard Grieg Kor inviterer til julestemning i Troldsalen!

A Ceremony of Carols er et av Benjamin Britten (1913-1976) sine mest kjente og populære verk. Stykket blir ofte sunget i juletiden.

Britten var 29 år gammel da han i løpet av et fem ukers langt seilas fra New York til England begynte å komponere verket. På veien seilte de gjennom Canada, hvor Britten kjøpte en bok med poesi fra middelalderen. Denne boken, sammen med gregoriansk sang og dikt fra 13-1500-tallet ble hovedinspirasjonen til det storslåtte «A Ceremony of Carols». Stykket er et godt eksempel på Brittens teknikk, tradisjonell og moderne på samme tid. Verket ble fremført i sin helhet for første gang i 1943 med guttekor og harpe og oppnådde umiddelbart stor popularitet.

Varighet: 30 min.

Edvard Grieg korene for barn og unge

Edvard Grieg korene Barn&Unge er en storstilt satsing på sang og koropplæring for barn og unge. I Edvard Grieg korene tas korsang på alvor, og barna blir helt fra 6-årsalderen opptrent i korrekt stemmebruk, gehør og samsynging. Samarbeid med de aller fremste klassiske kulturinstitusjonene i Bergen, Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera, trener barna fra tidlig alder i deltagelse på store konserter eller operaproduksjoner med høyt og profesjonelt nivå. EGK pyramiden tar sikte på å oppfostre sangere fra 6 til 26 år, fra aspirantkorene, via hovedkorene til ungdomskoret. De som ønsker å satse på et høyt nivå blir loset inn i talentprogrammet EGK-talent og programmet for musikkstudenter, Unge Stemmer.
 

Billetter og booking

Voksne: Kr. 130
KODE Medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 50
Barn: Kr 50

Kjøp billetter her

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.